Over De Sutter

Historie

Motorenfabriek de Sutter kan bogen op een rijke historie. Het familiebedrijf is in 1917 door dhr. W. de Sutter opgericht als Automobielbedrijf de Sutter, gevestigd te Rotterdam. In de jaren twintig was de Sutter dealer van het Amerikaanse automerk Willys-Knight. Daarnaast verkocht de Sutter nog andere automerken en industriemotoren.

Eind jaren vijftig verhuist het bedrijf naar Nieuwerkerk aan den Ijssel. Een aantal jaren later neemt de tweede generatie, dhr. en mevr. Borsten-de Sutter, het bedrijf over en zet het voort onder de naam Motorenfabriek de Sutter. Het bedrijf heeft zich dan volledig toegelegd op revisie van verbrandingsmotoren.

De huidige directeur, Jean-Paul Borsten, is de derde generatie die het bedrijf met veel plezier en vooral passie voor het vak leidt. Hij verhuist het bedrijf in 2012 naar een modern en ruim bedrijfspand in Zevenhuizen (ZH) waar alle aan motorenrevisie gerelateerde werkzaamheden worden uitgevoerd.

Bovag

Motorenfabriek de Sutter is sinds jaar en dag aangesloten bij de BOVAG, de brancheorganisatie voor ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Voor de consument is BOVAG in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed geaccepteerd kwaliteitskeurmerk. BOVAG-bdrijven zijn betrouwbare bedrijven die op deskundige wijze hun werk doen. Bovendien verbinden ze zich aan het verlenen van de standaard BOVAG-garantie.